Reclamație către Moş Ene


Moş EneDraga Moş Ene, sunt un înfocat admirator al tău încă din copilărie. E drept, te asteptam doar seara și îmi displăcea teribil sa fiu pus sa te aștept în timpul prânzului. Acest aspect nu s-a schimbat prea tare nici pana azi.

Tocmai fiindca sunt un mare şi vechi fan al tau, Moş Ene, doresc să fac o sesizare în ceea ce privește activitatea ta şi sper sa tii cont de ea.

Pe scurt, în mai multe seri ai trecut draga Moş Ene pe la mine pe la gene cât și pe la ale soției. Amândoi am fost extrem de mulțumiți de prestația ta, Moş Ene. Problema este însă ca ai omis sa treci și pe la fiica noastră. Aceasta situație a dus de fiecare data la probleme  logistice în cadrul familiei. Atât soția cât și eu eram sub efectul prafului de stele, extrem de eficient de altfel draga Moş Ene, în schimb bebelina noastră era extrem de energică.

Nu știu care este cauza, poate fi cauza birocrației, nu te-au anuntat de la Primarie? Poate este sistemul tău de lucru de vina? Se pare ca  încă nu ai luat la cunoștință de existenta la adresa mea a unei micuțe pe care trebuie sa o serveşti de asemenea, măcar seara, cu praf de stele pe la gene.

Deşi tu eşti Moş Ene, sunt sigur că nu vârstă  este motivul acestei erori. Nu are cum sa fie vârsta! Apreciez enorm modul ireproșabil în care ne deserveşti pe mine și pe soția mea.

Sugestia mea ar fi să implementezi un nou algoritm de identificare a noilor tăi clienți. Aş sugera un sistem asemănător cu cel al Googlebot. Astfel, reduci birocrația și timpul de înregistrare al micilor clienți care te aşteaptă şi ei nerabdatori, draga Moş Ene.

Astfel, eviţi eventuale reclamații,  creşti nivelul de customer satisfaction și eviţi generarea unor situații dificile cum sunt cele pe care le-am întâmpinat noi.

Cu stima,  unul din cei mai mari fani ai tai!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *