Eu am 31 de ani, tu ai roseola infantum


rosela infantumDraga mea, zilele trecute am împlinit 31 de ani iar tu ai fost diagnosticata cu roseola infantum, o boală virală care speram sa te ajute sa ai un sistem imunitar puternic.

Dar hai sa îți povestesc cum am anuns la diagnostic, fiindcă a fost cu peripeții.

Am fost la bunicii tai din Moldova și totul a fost minunat până vineri. Nu chiar minunat minunat, dar bine. Asta fiindcă miercuri și joi te-ai trezit peste noapte plangand. Tu nu ai mai făcut pana acum asa, dar mami și bunica te-au binedispus repede si după te-am pus lângă mine și ai adormit imediat.

Ei, totul a început de vineri. Cu un pic de febră și niște caca mai moale. Ți-am dat Panadol, mai luasei tu când ai fost răcită prima data. Și totul a fost bine. Sâmbătă am plecat spre casă, dar întâi am trecut prin Iași pe la o doamna doctor pediatru. Te-a văzut si a zis că cel mai probabil e o otita, fiindcă s-au uitat în urechile tale și cea dreaptă era un pic congestionată. Inca nu aveai niciun simtom care sa ne duca cu gândul la roseola infantum.

Am plecat mai departe de la Iași si ne-am oprit în Bacău. Totul bine, doar că ai mai făcut ceva caca moale spre diaree. Clar, caca moale nu e de la otita, mama și cu mine ne-am îngrijorat și am plecat și în Bacău la doctor. Aici, o Alta doamna doctor s-a uitat la tine in ureche. Ținând cont de febră și de caca și că urechea aici ziceau că nu are treabă cu ce ai tu, te-a consultat și o doamna de la boli infecțioase. De care noua nu ne-a plăcut, fiindcă s-au purtat urâtă cu mami și a țipat la noi și in loc sa ne ajute ne certăm că ce ți-am făcut și că de ce am plecat cu tine la drum. Aici ai primit diagnostic de enterocolită.

Peste noapte ai făcut febră, 39.2 și ți-am mai dat Panadol sau Nurofen, nu mai știu și ți-am făcut comprese cu apa rece că a îți scadă temperatura. Apoi nu ai mai făcut febră și am luat mai departe sirop că sa nu mai faci febră.

Până la urmă, a doua zi ne-am încumetat şi am plecat acasă. Nu ai mai avut temperatura peste 38 și erai bine dispusă, cum am fost toate zielele astea. Desfapt, erai că de obicei. De la Bacău am plecat dimineața și la ora 11 eram deja acasă la mamaie. Am fost după la ORL și ne-a zis că nu e sigur de la ureche și nici de la gât, ca gâtul e ok. Și doamna ORL-ist ne-a confirmat diagnosticul de la Bacău de enterocolită. Doar că seara, după baie, ți-au apărut în cap și un pic pe spate și piept brumburele roșii. Panica din nou!

Așa că azi, am mers iar la doctor. Acum am făcut și analize de caca și sânge iar doamna doctor ți-a pus diagnosticul de roseola infantum. Tati, sper din tot sufletul că asta sa fie ultimul diagnostic și să nu mai trebuiască să mergem iar la doctor.

Azi am făcut 31 de ani. Restul zilelor de naștere nu prea mi le amintesc. Anul trecut știu că am ieșit la o terasa. Dar restul zilelor de naștere nu mi le amintesc. Pe aceasta însă sigur nu o să o uit. Iar de ziua asta singurul lucru pe care mi-l doresc e sa fii tu sănătoasă!

Daca ai ajuns sa citesti experienta noastra cu roseola infantum dar ai fi vrut sa citesti o opinie avizata, nu o poveste fericita despre cum am avut noi prima boala a copilariei, incearca pe MedLive, blogul medical de la HotNews si MedLife. Daca crezi ca bebele tau are o problema medicala, mergi cu el la doctor. Sigur e mai sanatos asa decat sa citesti pe bloguri si forumuri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *