Dovezi de iubire… La 4 luni!


Creşti pe zi ce trece, dar de câteva zile am observat o evoluţie spectaculoasă. Ai început sa comunici, sa te exprimi, lasandu-ne sa tragem concluzia ca înțelegi din ce în ce mai multe lucruri. Si cel mai induiosator pentru noi sunt primele tale dovezi de iubire.
Schimbările au început cu vreo trei nopți în care te trezeai după scurt timp și aveai chef de joaca. Într-una dintre nopți am stat toţi trei treji pana la 4 dimineata. Atunci am început sa caut pe net eventuale explicații. Regresia somnului la 4 luni am zis ca ar fi raspunsul. Am citit ca la 4 luni bebeluşii un salt emoțional și cognitiv. La aceata vârstă bebelusul devine mai conștient și are mai multe așteptări. Adică, dacă adormi la sânul meu, te aștepți sa te trezesti la fel, lângă mine. Dimineaţa te trezeşti singură în pătuţ şi ne aştepţi cuminte şi zâmbitoare, dar la somnurile scurte, te trezeşti plângând şi te linisteşti abia când ne vezi pe unul dintre noi.

Am observat bucuria imensă de pe fața ta când vine Tati de la munca. Chiar daca pana atunci esti mai maraita, dupa ce il vezi devii vesela si plina de energie. Si da, abia astepti sa te ia in brate. Este clar că îl recunoşti şi poate chiar iti e dor de el!

Cred ca stii ca eu sunt Mami. Mi-ai aratat-o in cateva ocazii din ultimele zile in care am stat separate. Ieri te-am lăsat cu Tati în masina și eu am tras o fuga până într-un magazin. Când ieșeam,  m-a sunat sa vadă daca am mai lasat ceva pe rafturi de nu mai veneam odata. M-a pus pe speacker sa mă auzi și tu. Şi ce crezi? Ai început să plângi cu lacrimi de crocodil când mi-ai auzit vocea și ai realizat ca nu sunt lângă tine. Când am urcat în mașină și m-ai văzut,  te-ai potolit și mi-ai zâmbit fericită timp de câteva minute bune.
Astăzi stateai cu Tati, iar eu făceam ceva treabă prin casă. După ceva timp erai deja plictisită si nu prea îți mai convenea nimic. Am lăsat tot și te-am luat în brațe.  Ai început sa mă mângâi cu obrăjorii tai pufoși pe față, întorcănd căpșorul dintr-o parte în alta. La început am crezut ca poate îți e foame sau poate că îl cauţi pe tata cu privirea. Dar nu… Tu te bucurai şi erai toată un zâmbet!
Tot astăzi a venit mamaie să stea cu tine, ca noi sa fugim până la mall sa mai facem ceva cumpărături. Dormeai când am plecat, abia îți dădusem să papi. Nu trecuse nici un sfert de ora de când am ajuns la magazin, că ne trezim ca ne suna mamaie. E prima data cand se intampla sa ne sune. Mi-am dat seama imediat ca ceva nu e ok. Era scandal! Plângeai în hohote de nu mai știa mamaie ce să îți mai facă saraca. Am plecat repede spre case sa platim ce apucasem sa luam.  A fost cea mai rapidă sesiune de cumpărături din viața mea! În drum spre casă, Tati a sunat-o pe mamaie și  tu tot plângeai. Ti-a vorbit si te-ai linistit instant. Te-am găsit jucându-te cu mamaie cu papusa Lica facuta din prosopelul tau de gura, liniștită de parca nu se intamplase nimic. M-am apropiat și m-am aplecat să te pup. M-ai îmbrățișat cu ambele mânuțe. A fost cea mai frumoasă dovadă de iubire din partea ta de până acum. Am simtit ca ma topesc…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *