Despre petreceri și alcool cu si pentru tine


E decembrie și e luna petrecerilor corporatiste. Probabil că acest cuvânt, corporatist, va fi un arhaism când tu vei fi mare. Ieri seara am fost la petrecerea organizată de companie. Am stat la petrecere ca de obicei, pana spre dimineață. Alcool ca de obicei, cu moderație și cu multa apa.

Sfaturi pentru fata mea

1. Bea multă apă pentru ca de la alcool te dezhidratezi și bând apă ajuți organismul, iar a doua zi îți e mai ușor cu durerea de cap.

2. Regula mea e sa îmi iau singur băutura de la bar și dacă am lăsat paharul pe masa nesupravegheat, să iau altul nou de la bar. Tu ești fata și dacă o sa mai fie bărbați galanti, se vor oferi sa iti aducă ei băutura. Mai bine mergeți impreuna după băutură

3. Nu le combina. Bere cu bere, vin cu vin, vodka cu vodka. Nu şpriţ, ca strici vinul. Vodka nu cu energizante sau Cola, pentru ca iti faci praf ficatul. Vodka cu un suc de mere sau portocale. Nu doua tipuri de alcool, fiindca risti sa te imbeti mult mai repede.

4. Nu alcool si droguri. Azi in afara de cafea, tutun si alcool, restul substantelor care te ajuta sa fii mai dezinhibat, mai energic sau care iti schimba starea de spirit, sunt interzise sau medicamente. Dupa cum vad eu lucrurile, cand vei fi tu mare, va fi legala marijuana si in România. De preferat e să nu te droghezi. Dar daca o faci, nu amesteca cu alcool si foloseste produse de incredere, de la surse de incredere si cat mai naturale si daca e posibil legale. Dar mai bine deloc. Cum vad eu lucrurile acum: mai bine mergi odata pe an in Amsterdam (unde acum e legala marijuana) sa fumezi iarba de calitate, decat sa fumezi chestii dubioase luate pe sub mana in Romania.

Dar hai sa ne întoarcem la petrecerea de la mine de la muncă. Înainte de petrecere cu câteva zile am dezbătut cu mama problema. Ce facem cu băița? Încă de acum mama are probleme cu spatele și i-ar fi fost greu singura cu tine sa te și supravegheze, sa ia cădița cu apa, să te spele, să te limpezească, sa verse apa, sa te pregătească după baie. Așa că te-am sărit o baie. Asta e a treia. Prima a fost ziua în care am venit de la spital, a doua la vaccin și acum. În rest ai fost îmbâiată zilnic până acum si faci scandal cand iesi din apa.

După cum începusem să îți povestesc, am stat până spre dimineață. Pe la 4.30 mă bagam în pat. Iar pe la 8 mă trezeam alături de două blonde cu ochi albaștri în pat, iar eu tot ce îmi doream era sa mai dorm. Doar ca una dintre blonde… erai cam pusă pe scandal. Mi-a fost învățătură de minte sa fiu mai chibzuit pe viitor, că acum te am pe tine bebe mic și frumos, sa plec mai devreme, că oricum tu a doua zi dimineața îmi dai trezirea. A fost o zi destul de grea, cu 4 ore de somn si cu tine energica cum nu ai fost niciodata.

De cand te avem, am inceput sa pretuiesc din ce in ce mai mult timpul pe care il am pentru somn. Iar asta a fost una din lectiile dure. Daca pana acum treceam mai usor peste o noapte nedormita, acum e mai greu. Oare o fi si de la varsta? Am inceput sa ma culc dupa ce te culcalcam pe tine si dimineata la 6 sau 7 cand ma trezesc e atat de greu…

Photo credit: Noah Dibley via Foter.com / CC BY

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *